MultiTrans

Geschiedenis Clermont Foot Auvergne:

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

  

AS Clermont Ferrand

De geschiedenis van Clermont Foot Auvergne begint in het jaar 1911. In dat jaar wordt namelijk de voorloper van de Franse club opgericht onder de naam 'AS Clermont Ferrand'. De club kent lange tijd weinig grote successen. In het seizoen 1945-1946 bereikt de club wel de halve finale van de Coupe de France, de Franse versie van de KNVB beker. Het seizoen 1946-1947 wordt echter het voorlopig laatste seizoen waarin de club de professionale status heeft. Door financiële problem wordt de club namelijk weer een amateurclub.

  

Clermont-Ferrand Football Club

In 1966 komt de club weer terug in het betaalde Franse voetbal. In 1984 wordt de naam veranderd door een fusie met 'Stade Clermontois'. De nieuwe naam werd 'Clermont-Ferrand Football Club (CFC)' en de club begint in de Championnat National (derde divisie van Frankrijk). Ondanks deze fusie kon niet worden voorkomen dat de club in 1989 wederom failliet ging.

 

Clermont Foot Auvergne

In 1990 werd de club echter heropgericht onder de huidige naam Clermont Foot Auvergne. De club moet wel beginnen in de Division Honneur (zesde divisie van Frankrijk). De club slaagde er echter in om in een korte tijd door te promoveren naar de Ligue 2 (vergelijkbaar met de Nederlandse eerste divisie).

In 2006 volgt weer degradatie naar de Championnat National (derde divisie van Frankrijk). In 2007 promoveert Clermont Foot Auvergne echter al weer terug naar de Ligue 2.

In het seizoen 2009-2010 is Clermont na een stroef begin dichtbij promotie naar de Ligue 1. In de laatste wedstrijd moet er daarvoor gewonnen worden van Arles. Clermont verliest echter de wedstrijd met 1-0, waardoor Arles voor het eerst in haar historie promoveert naar de Ligue 1 en laat het Clermont voorlopig achter in de Ligue 2.

 

Bronnen:

www.wikipedia.org

www.clermontfoot.com