MultiTrans

Ingezonden column: "Utrecht kan weer ademhalen, Duplan blijft"

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

20-06-2013: Op de dag dat heel Nederland in de ban is van warmterecords en hoogwaterrecords, ontploffen de Twitter tijdlijnen in de omgeving van Utrecht om een heel andere reden. FC Utrecht meldt dat Edouard Duplan er toch voor kiest om zijn carrière in Utrecht te vervolgen en voor twee jaar zal bijtekenen.

Utrecht haalt opgelucht adem, in Amsterdam zal dat anders zijn. Duplan, de gevoelsman, de Ajax killer, de man met de broodnodige ervaring straks in Europa, de sympathieke filosoof die bekend staat om zijn fantastische dribbel blijft in Utrecht.

Eerder dit jaar sloot het boek Duplan hier. Edu ging op zoek naar een nieuw avontuur, waarschijnlijk in het buitenland. Een beslissing die iedereen kon begrijpen, maar wel bijzonder jammer vond. Dat je hem het beste gunt, maar ondertussen gewoon hoopt dat hij er op terug zal komen. Utrecht en Edu, dat gaat toch een beetje samen, al speelde de Fransman hier pas drie jaar. Ik zeg pas, omdat andere Utrecht iconen als Jean Paul de Jong en Alje Schut ruim tien jaar in de Domstad speelden.

Gelukkig zijn er boeken die sluiten, om vervolgens een tweede deel te krijgen. Zo ook dit boek. Want een nieuw avontuur in het buitenland, dat kan ook in Utrecht. Mede dankzij twee treffers van Duplan gaat Utrecht komend seizoen Europa in. En in die laatste wedstrijden voelde Edu al het moois van de club nog intenser. Als je weet dat je iets gaat achterlaten, ben je er vaak bewuster van. Het publiek wat hem op handen draagt, de sfeer binnen het team en de fantastische prestatie die de ploeg het afgelopen seizoen heeft neergezet.

Er waren andere avonturen voor handen, absoluut. Je zou ADO Den Haag als avontuur kunnen zien, of NAC Breda. Maar dan moet je het avontuur wel in andere dingen zoeken. Een nachttrein naar Breda zien te vinden bijvoorbeeld, of een toren zo mooi als de Dom in Den Haag. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet hetzelfde. Stade de Reims had wel een interessante stap kunnen zijn, in thuisland Frankrijk en dan was er ook nog Brisbane Roar. Mijn koffers stonden al klaar om hem op te zoeken bij de voormalige club van Tommy Oar, Adam Sarota en Michael Zullo. Maar het werd niet het zonnige Australië, het werd het avontuur van zijn langste contract bij een club tot nu toe. Na drie jaar tekent Edouard Duplan bij voor nog eens twee. De liefde tussen de supporters en de voetballer is wederzijds.

Welkom terug Edu.