MultiTrans

Ingezonden column: Au revoir Duplan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

30-06-2015: Het kan dus toch. Edouard Duplan die vertrekt bij FC Utrecht. Op de dag dat elk moment de definitieve bevestiging van contract verlenging werd verwacht was daar ineens het bittere nieuws: Duplan en FC Utrecht gaan niet met elkaar verder. En om het allemaal nog een klein beetje erger te maken, tekende hij even later een contract bij ADO Den Haag. De Fransman, de Filosoof, de Ajax killer, ónze Ajax killer, vervolgt zijn loopbaan in het groen en geel.

Edu, ik weet niet waarop de onderhandelingen vastliepen. Ik weet niet wat Utrecht kon bieden en wat jouw tegenbod was. Ik weet er niks van en moet me er eigenlijk niet mee bemoeien. Maar waarom? Als de geruchten gaan dat het om de termijn van het contract ging en misschien ook wel de beloning, konden jullie elkaar dan echt niet vinden?

Je bent een held in Utrecht Edu. Naast een fijne vent met een fantastisch karakter, een harde werker, een voorbeeld voor de groep en noem het maar. Naast al dat, ben je ook een heerlijke voetballer én Ajax killer. Je weet, daar houden we van in Utrecht, spelers die Ajax de das om doen. Jij deed dat voor ons, meer dan eens. En dan groeit de liefde nog meer, zo werkt dat. Plus die tomeloze inzet, knokken voor elke meter, ook dat doet een Utrechts hart goed. Jij was er zo een, zo’n speler waarvoor we naar het stadion gaan.

Maar naast ontzettend belangrijk, was je helaas ook blessure gevoelig in je periode bij Utrecht. Vijf seizoenen, dat zijn 170 competitie wedstrijden, waarvan je er 100 speelde. 100, en je laatste voor FC Utrecht tegen Ajax. Alsof het zo moest zijn. Dat betekent dat je er gemiddeld 20 per jaar speelde. 20 van de 34. De laatste seizoenen waren dat er beduidend minder. Ik begrijp als geen ander dat niemand meer gefrustreerd was door die blessures dan jijzelf. Niet je team kunnen helpen, niet datgene doen waar je het allermeest van houdt, niet kunnen voetballen. Vreselijk vond je het en je werkte dan ook keihard om altijd weer terug te komen. Maar Edu, puur zakelijk gezien snap ik wel dat je voor FC Utrecht best een groot risico was. En ik hoopte dat jullie elkaar desondanks zouden vinden. Want jij houdt van Utrecht, van de stad en de supporters, en de supporters houden van jou.

Maar er was een club uit Den Haag, onder aansturing van een Chinees, spelend op kunstgras, die het wel drie jaar aandurfde. Dat was het dan, het einde van de combinatie Duplan – FC Utrecht, het einde van 5 mooie seizoenen.

En dat doet pijn Edu, heel veel pijn…

Want wat ik eigenlijk wilde zeggen met al deze woorden: “Ik ga je missen hier in Utrecht man, en niet zo’n klein beetje ook.”

Het allerbeste Edu. Merci Beaucoup