MultiTrans

De Nederlandse competitiedoelpunten van Duplan deel 1

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
duplan_-_rbc01
Edouard Duplan is vanaf 11 augustus 2006 te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. Die dag maakte Duplan namelijk zijn debuut voor RBC Roosendaal thuis tegen TOP Oss. Sinds die datum scoorde Duplan in competitieverband 7 keer voor RBC Roosendaal in de Jupiler League, 5 keer voor Sparta Rotterdam in de Eredivisie, 23 keer voor FC Utrecht en tot nu toe 5 keer voor ADO Den Haag. De Duplan Fansite heeft voor u deze 40 doelpunten op een rijtje gezet. Deze 39 doelpunten zal de Duplan Fansite in vier keer aan u voorleggen. In deel 1 de 7 competitiedoelpunten die Duplan maakte voor RBC Roosendaal.

 

 

 
De eerste: 11 augustus 2006 RBC Roosendaal - Top Oss 3-1 (1-0):
In deze wedstrijd maakt Edouard Duplan zijn competitiedebuut voor RBC Roosendaal. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. De Fransman viel meteen op door zijn mooie acties op de rechter vleugel. In de 38ste minuut opende Duplan de score voor RBC Roosendaal. Slecht uitverdedigen van TOP Oss zorde ervoor dat Jungschläger kon voozetten op Ten Heuvel. Deze speelde de bal vervolgens voor de voeten van Duplan. Duplan schiet de bal vervolgens via de paal achter TOP Oss keeper de Vogt. Duplan scoorde zo dus niet alleen zijn eerste competitiegoal in Nederlad maar ook de eerste competitiegoal van RBC Roosendaal in het seizoen 2006-2007.
 
 
De tweede: 11 augustus 2006 RBC Roosendaal - TOP Oss 3-1 (1-0):
Na het scoren van de 1-0 is het voor de Fransman nog niet genoeg. In de 58ste minuut verdubbeld Duplan namelijk de voorsprong. De goal ontstaat uit een vrije trap van Jungschläger. De bal komt bij Ten Heuvel en er wordt een liche overtreding op hem gemaakt, maar hij speelt door en krijgt voordeel. Ten Heuvel weet de bal nog bij Fleur te krijgen. De actie die Fleur vervolgens in gedachte heeft mislukt. Duplan is er echter als de kippen bij en schiet de bal wederom achter de TOP Oss keeper de Vogt. Dit betekende de tweede competitiegoal voor Duplan en voor RBC Roosendaal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-1. Duplan had dus een groot aandeel in de overwinning en werd in zijn competitiedebuut voor RBC dan ook terecht uitgeroepen tot Man of the match.
 
De derde: 8 september 2006 Go Ahead Eagles - RBC Roosendaal 1-1 (1-1):
RBC Roosendaal kent een prima competitiestart van het seizoen 2006-2007. Tegen Go Ahead Eagles kunnen RBC Roosendaal en Edouard Duplan zelfs de eerste periodetitel in de wacht slepen. Er moet dan wel worden gewonnen van de club uit Deventer. Duplan heeft dit goed begrepen. Eagles verdediger Oosthout verspeelt de bal al na 1 minuut aan Duplan. Duplan begint een prima solo en weet deze te verzilveren. Na 2 minuten zet hij RBC Roosendaal al op een 0-1 voorsprong. De wedsrijd eindigde echter in 1-1 waardoor niet RBC en Duplan, maar FC Den Bosch de eerste periodetitel pakte.
 
De vierde: 15 september 2006 RBC Roosendaal - HFC Haarlem 2-0 (1-0):
Na het mislopen van de eerste periodetitel is het de vraag of RBC Roosendaal de tik goed heeft verwerkt. Edouard Duplan neemt zijn ploeg echter bij de hand naar een nieuwe overwinning. Hij geeft in de 37ste minuut de assisist bij de 1-0 van Delanoy. In de 69ste minuut scoort Duplan zelf de 2-0. Hans Denissen komt op vanaf links en ziet Duplan op de rand van de zestien vrij staan. Met veel gevoel schiet Duplan vervolgens de bal achter Haarlem keeper Heijblok en zet zo de eindstand op het scorebord.
 
De vijfde: 1 december 2006 Stormvogels/Telstar - RBC Roosendaal 2-4 (1-2):
Het duurde bijna drie maanden, maar in de uitwedstrijd tegen Stormvogels/Telstar mag Duplan weer een goal aan zijn totaal bijschrijven. Het nadeel voor de Fransman is dat de tegenstander de rappe vleugelspeler inmiddels wel kent. Het gevolg is dat het voor Duplan lastiger wordt om te scoren. Op die koude decemberavond weet Duplan echter het net weer te vinden. De tweede serieuze kans voor RBC Roosendaal is meteen een goal. Guijt passt op Ten Heuvel die razendsnel om zijn as draait en Duplan op links op avontuur weet te sturen. Tegenstander De Ridder heeft minder snelheid en durft niets te doen waardoor Duplan in de 25ste minuut, ondanks dat hij rechtsbenig is, met links de 0-1 weet te scoren. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een ruime 2-4 overwinning voor RBC en Duplan.
 
De zesde: 20 april 2007 FC Dordrecht - RBC Roosendaal 0-4 (0-3):
Bijna vijf maanden staat Duplan droog bij RBC, maar in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht vindt de Fransman weer het net. In een wedstrijd waarin FC Dordrecht lange tijd domineert weet RBC uit de spaarzame aanvallen/counters toch met 0-4 te winnen. Bij de eerste goal verzorgde Duplan de assist, de tweede goal maakt hij zelf. In de 34ste minuut legt Ten Heuvel de bal panklaar voor Duplan. Deze weet de bal nog precies tussen Dordrecht keeper Kooiman en de paal te krijgen en zo de 0-2 te scoren. Dit was het laatste competitiedoelpunt van Duplan in het seizoen 2006-2007. In de nacompetitie van dat seizoen scoorde Duplan echter nog tegen FC Volendam en Excelsior.
 
De zevende: 10 augustus 2007 RBC Roosendaal - Fortuna Sittard 1-0 (1-0):
Dit doelpunt zal het laatste (competitie)doelpunt van Duplan zijn voor RBC Roosendaal. Vier wedstrijden later vertrekt hij namelijk naar Sparta Rotterdam. Tegen FC Dordrecht laat Duplan wederom zien waarom hij op dat moment één van de betere spelers van RBC is. In deze wedstrijd is Duplan met zijn acties vele malen ongrijpbaar voor de verdeddiging van Fortuna. In de 44ste minuut weten hij en RBC echter pas ten volle te profiteren. Duplan zette zelf een een-twwetje op met Ten Heuvel. Met de rug naar het doel lanceert hij Duplan door de bal prima in de loop te spelen. Fortuna Doelman Christianen is kansloos en Duplan maakt 1-0. Dit zou tevens het enige doelpunt van de wedstrijd blijken waardoor de Fransman uitgeroepen werd tot man van de wedstrijd.
Bron: RBC Supportersvereniging (RBC Expresse)