MultiTrans

De Nederlandse competitiedoelpunten van Duplan deel 2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
edouard_duplan_passeert_vermeer
Edouard Duplan is vanaf 11 augustus 2006 te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. Die dag maakte Duplan namelijk zijn debuut voor RBC Roosendaal thuis tegen TOP Oss. Sinds die datum scoorde Duplan in competittieverband 7 keer voor RBC Roosendaal in de Jupiler League, 5 keer voor Sparta Rotterdam in de Eredivisie, 23 keer voor FC Utrecht en tot nu toe 5 keer voor ADO Den Haag. De Duplan Fansite heeft voor u deze 40 doelpunten op een rijtje gezet. Deze 39 doelpunten zal de Duplan Fansite in vier keer aan u voorleggen. In deel 3 de 5 competitiedoelpunten die Duplan maakte voor Sparta Rotterdam.


De achtste: 14 maart 2009 SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 5-1 (1-0):
In zijn eerste seizoen voor Sparta kwam Duplan door een zware blessure maar tot elf wedstrijden waarin hij helaas niet scoorde. In het seizoen 2008-2009 leek Duplan eveneens op nul treffers te eindigen. In Friesland scoorde Duplan dan toch zijn eerste doelpunt voor Sparta. Helaas voor Duplan gebeurde dit in een wedstrijd die Sparta geen moment in de hand had. SC Heerenveen speelde Sparta helemaal zoek, kreeg twee strafschoppen en won uiteindelijk met 5-1. De eretreffer kwam in de 86ste minuut van de voet van Duplan die zijn ploeg na rode kaarten voor Jaggy en Knol, met negen man zag eindigen. 
 
De negende: 21 maart 2009 Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 1-0 (0-0):
In de wedstrijd tegen SC Heerenveen had het doelpunt van Duplan niet veel waarde voor Sparta en ging het doelpunt puur de boeken in voor de statistieken. Een week later betekende een doelpunt van Duplan echter de overwinning voor Sparta. De wedstrijd tegen Heracles Almelo was een zogenaamde zes punten wedstrijd. De winnaar zou zich wat meer lucht verschaffen in de strijd tegen degradatie. Na een 0-0 ruststand was het Duplan die na vier minuten in de tweede helft een fout van toenmalig Heracles speler Boakye afstrafte en zo de uiteindelijk winnende treffer achter Heracles keeper Pieckenhagen schoot. 
 
De tiende: 3 mei 2009 Sparta Rotterdam - Ajax 4-0 (2-0):
Op deze dag moest Ajax winnen om uitzicht te houden op de tweede plaats en dus voorronde Champions League. Voor Sparta en Duplan stond deze dag in het teken van handhaving. Bij een overwinning zouden de Spartanen de nacompetitie voor het seizoen 2008-2009 ontlopen. Deze wedstrijd speelde Edouard Duplan één van zijn beste wedstrijden ooit in zijn carriére. Hij was vaak ongrijpbaar voor de Ajax verdediging. In de 41ste minuut was het dan eindelijk raak. Duplan werd in die minuut prima weg gestuurd door Arne Slot. Op volle snelheid kreeg Duplan de bal mee en passeerde Ajax keeper Vermeer eenvoudig om zo de bal in het lege doel te schuiven. Sparta won de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 en stelde zo handhaving veilig. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd, met daarin het doelpunt van Duplan. 
 
De elfde: 14 februari 2010 Sparta Rotterdam - VVV Venlo 2-0 (2-0):
Duplan is er deze dag voor een groot deel verantwoordelijk voor dat er eindelijk een einde komt aan de slecht reeks van Sparta. Tien wedstrijden op rij werd er namelijk niet gewonnen. Op Valentijnsdag mag Duplan nadat hij drie wedstrijden achter elkaar op de bank mocht beginnen, nu wel in de basis beginnen. Binnen één minuut laat hij al zien dat hij altijd in de basis moet beginnen. Vanaf de rechterflank geeft hij een prima voorzet die door John wordt afgerond, 1-0. In de 32ste minuut brengt Duplan zijn ploeg zelf op 2-0. Nu is hij degene die een voorzet afrond. Bodul is de man die uit een counter voorzet. Met het hoofd knikt Duplan de bal achter VVV keeper Begois en scoort zo zijn eerste doelpunt van het seizoen 2009-2010. Helaas is er op internet geen filmpje meer te vinden van het doelpunt van Duplan.
 
De twaalfde: 10 april 2010 Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 1-1 (0-0):
In zijn 70ste Eredivisieduel was Duplan de meest dreigende speler op het veld. In de eerste helft kreeg hij door zijn snelheid twee grote kansen. De eerste kans begon vanaf eigen helft en eindigde op de paal. De tweede kans ging hoog over. Maar het spreekwoord is niet voor niks "Drie maal is scheepsrecht". In de tweede helft was de derde kans namelijk wel raak. In de 52ste minuut werd Duplan namelijk weg gestuurd door Viergever. Met een lange pass wist hij de Fransman te bereiken. Tussen drie Heracles verdedigers nam hij de bal prima aan en passeerde met rechts Heracles keeper Pieckenhagen. Hiermee zorgde Duplan voor de 1-1. Dit was tevens de eindstand.