MultiTrans

De Nederlandse competitiedoelpunten van Duplan deel 3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

07  

Edouard Duplan is vanaf 11 augustus 2006 te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. Die dag maakte Duplan namelijk zijn debuut voor RBC Roosendaal thuis tegen TOP Oss. Sinds die datum scoorde Duplan in competitieverband 7 keer voor RBC Roosendaal in de Jupiler League, 5 keer voor Sparta Rotterdam in de Eredivisie, 23 keer voor FC Utrecht en tot nu toe 5 keer voor ADO Den Haag. De Duplan Fansite heeft voor u deze 40 doelpunten op een rijtje gezet. Deze 40 doelpunten zal de Duplan Fansite in vier keer aan u voorleggen. In deel 3 de 23 competitiedoelpunten die Duplan scoorde voor FC Utrecht.


De dertiende: 21 november 2010 FC Utrecht - NEC Nijmegen 4-0 (1-0):

Duplan scoorde deze wedstrijd zijn derde doelpunt voor zijn nieuwe club FC Utrecht. Na doelpunten in de Europa League tegen Steaua Boekarest en in de KNVB Beker tegen AGOVV, was het op 21 november 2010 raak in de Eredivisie. Tegen NEC scoorde Duplan de 2-0 in een wedstrijd die FC Utrecht ruim 70 minuten met een man meer speelde na een rode kaart van NEC speler Otten. Het doelpunt van Duplan kwam in de 84ste minuut tot stand uit een afgeslagen schot van Wuytens die door de Fransman net buiten de zestien werd opgepikt. Met een laag schot liet hij vervolgens NEC keeper Cillissen kansloos. Na het doelpunt van Duplan was de weerstand van NEC voorbij en liep FC Utrecht uit naar een 4-0 overwinning. 


De veertiende: 24 november 2010 Roda JC - FC Utrecht 1-1 (1-0):

Dit doelpunt betekend het derde doelpunt op rij voor Edouard Duplan bij FC Utrecht. De Fransman scoorde nog niet eerder in drie achtereenvolgende officiële wedstrijden. Het doelpunt tegen Roda JC kwam voort uit een strafschop van Dries Mertens. Deze werd gestopt door Roda keeper Tyton, maar de bal werd niet klemvast gepakt. Duplan was er razendsnel bij om de bal alsnog in het doel te priken en FC Utrecht weer op gelijke hoogte te brengen met de Limburgers. De wedstrijd eindigde in 1-1. 


De vijftiende: 23 januari 2011 FC Utrecht - Ajax 3-0 (2-0):

Duplan bezorgde Ajax al een keer een moeilijke middag met Sparta. Op 23 januari 2010 doet hij dit wederom, maar nu met FC Utrecht. De Fransman blinkt die middag uit samen met mede oud-Spartaan Kevin Strootman. In de 22ste minuut vonden beide spelers elkaar. Met een prima pass van Strootman kreeg Duplan wat ruimte. Met een glijdende beweging wist Duplan de bal op zeer fraaie wijze achter Stekelenburg te krijgen. De bal ging strak in de kruising en Stekelenburg was kansloos. 


De zestiende: 23 januari 2011 FC Utrecht - Ajax 3-0 (2-0):

Na de 1-0 ging FC Utrecht snel op zoek naar de 2-0. Die kwam er ook in de 24ste minuut. Strootman stoomde op over de linkerkant van het veld. Gaf vervolgens een prima voorzet die knap werd binnen gekopt door Duplan. In de lucht werd Ajacied Blind kansloos gelaten. Dit was voor Duplan de tweede keer dat hij twee maal doel trof in één wedstrijd in een Nederlandse competitie. De eerste keer was bij zijn competitiedebuut voor RBC Roosendaal tegen TOP Oss op 11 augustus 2006. 


 
De zeventiende: 3 april 2011 FC Utrecht - ADO den Haag 2-3 (1-1):

In dit belangrijke duel in de strijd om Europees voetbal zette Duplan zijn ploeg in de 33ste minuut op een 1-0 voorsprong. Dit doelpunt is zijn 10de doelpunt in de Eredivisie en zijn 20ste competitiedoelpunt in het Profvoetbal. ADO den Haag kwam voor rust echter alweer op gelijke hoogte. Na rust liep ADO uit naar een 3-1 voorsprong. Strootman bracht de spanning nog terug tot 2-3, maar ondanks een rode kaart van Vicento lukte het FC Utrecht niet om de winst of een punt te pakken tegen de verrassing van het seizoen. 


De achttiende: 6 november 2011 FC Utrecht - Ajax 6-4 (2-3):

Duplan scoorde in zijn loopbaan al drie keer tegen Ajax. Eén keer met Sparta en twee keer met FC Utrecht. Deze wedstrijd wist de Fransman wederom te scoren. In een wedstrijd met een krankzinnig scoreverloop scoorde Duplan de 2-1. Mulenga ontving vanuit een lange pass de bal in het strafschopgebied, maar raakte de bal kwijt. De inkomende Duplan kon de bal echter oppikken en liet met zijn schot Ajax keeper Vermeer kansloos. Klik hier voor de voorbeschouwing van Duplan op de wedstrijd en het doelpunt. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

  

De negentiende: 11 december 2011 FC Utrecht - Feyenoord 2-2 (1-1):

Met Sparta won Duplan drie keer op rij thuis van Feyenoord, maar scoren tegen Feyenoord was hem nog niet gelukt. Dit keer lukte dat wel. FC Utrecht was na 2 minuten al op achterstand gekomen, maar door een doelpunt van Bovenberg gingen beide ploegen met 1-1 rusten. In de 50ste minuut van de tweede helft komt een voorzet van Bovenberg via de kluts voor de voeten van Duplan. De bal lijkt te worden geblokt, maar Duplan zet door. Tussen vele Feyenoord benen weet hij de bal net het beslissende zetje te geven, 2-1. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 2-2 door een doelpunt van Cabral. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.


De twintigste: 5 februari 2012 Ajax - FC Utrecht 0-2 (0-1):

Als Duplan speelt tegen Ajax lijkt het wel of de Fransman een tandje bijzet. Het gevolg is dat de Fransman al vier keer het net wist te vinden tgen de Amsterdammers. Dit keer was het wederom Duplan die op het scorebord kwam. Zijn eerste doelpunt van die middag ontstond bij Bulthuis. De voorzet van de mee opkomende verdediger werd verkeerd ingeschat door Vermeer. Hij tikte de bal voor de voeten van Duplan. Met Vermeer op de grond bedacht hij zich geen moment. Hij haalde meteen uit en zette FC Utrecht in de 40ste minuut op een 1-0 voorsprong. 


De eenentwintigste: 5 februari 2012 Ajax - FC Utrecht 0-2 (0-1):

Schijnbaar was 1 doelpunt niet genoeg voor Duplan tegen Ajax. In de 78ste minuut zette FC Utrecht een aanval op zoals trainer Jan Wouters het van te voren moet hebben uitgedacht. Gerndt gaf een steekbal op Demouge. Duplan kwam met zijn snelheid op en Demouge speelde de bal prima in zijn loop. Helemaal vrij kon de Fransman nog een paar passen in het strafschopgebeid zetten en vervolgens verwoestend uithalen. De bal vloog schitterend in het dak van het doel, 0-2. Dit betekende tevens het zesde doelpunt van Duplan tegen Ajax. 


De tweeëntwintigste: 19 februari 2012 FC Utrecht - AZ 3-0 (3-0):

Het doelpunt van de Fransman tegen AZ betekende het 10de competitiedoelpunt van Duplan voor FC Utrecht. Bij een 2-0 stand door twee doelpunten van Gerndt kwam er in de 41ste minuut een lange voorzet van Wuytens. Deze werd doorgekopt door Demouge voor de voeten van Duplan. Een paar meter voor het strafschopgebied neemt hij de bal mee en op de rand van het strafschopgebeid haalde Duplan uit. De bal zeilde onhoudbaar achter AZ keeper Esteban, 3-0. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.


De drieëntwintigste: 18 maart 2012 FC Utrecht - FC Groningen 3-1 (1-1):

In deze wedstrijd kwam FC Utrecht al snel op achterstand. Dit doelpunt kwam in de 13de minuut tot stand na geklungel in de Utrechtse verdediging. In de 42ste minuut er dan toch de gelijkmaker. Een lange uittrap van Fernandez leek in eerste instantie te worden weggewerkt, maar kwam via Van de Maarel toch voor de voeten van Gerndt. Langs de rechter flank stoomde hij op. Duplan had de positie als spits overgenomen en kon de voorzet eenvoudig binnen tikken, 1-1.

De treffer van Duplan was zijn 6de competitietreffer van het seizoen in 19 wedstrijden. Dit was een evenaring van zijn persoonlijk record. In het seizoen 2006-2007 scoorde hij ook 6 maal voor RBC in de Jupiler League. Daar had hij toen 36 wedstrijden voor nodig. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.


De vierentwintigste: 2 mei 2012 FC Utrecht - Vitesse 2-2 (1-1):

In deze wedstrijd streed FC Utrecht voor zijn laatste kansen met betrekking tot het halen van de play-offs voor Europees voetbal. Duplan opende deze wedstrijd in de 28ste minuut de score. Duplan stoomde op op de helft van de tegenstander en ging de kaats aan met Demouge. De spits schermde de bal goed af en speelde de bal vervolgens op de rand van het strafschopgebied weer terug op de Fransman. Duplan haalde prima uit en liet Vitesse doelman Velthuizen kansloos.

Met dit doelpunt brak Duplan zijn persoonlijke record van 6 competitiedoelpunten in 1 seizoen en hij werd door dit doelpunt ook clubtopscorer van het seizoen 2011-2012 samen met Nana Asare.  


De vijfentwintigste: 25 augustus 2012 FC Utrecht - PEC Zwolle 1-1 (1-0):

In deze thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle lijken beide ploegen met een 0-0 stand de rust in te gaan. Gerndt jaagt de verdediging van PEC in de laatste minuut op. PEC lijkt hier in eerste instantie geen probleem van te maken. Maar dan krijgt keeper Van den Berg de bal. Te gehaast schiet hij de bal naar zijn verdediger Ter Wielen. Duplan heeft dit gezien en Ter Wielen is dan ook kansloos op de aansprintende Fransman. Duplan pakt de bal af. Van den Berg komt te laat uit zijn doel, maar weet Duplan nog wel naar de rechterkant van het strafschopgebied te drukken. Duplan probeert het toch en ziet zijn schot in het doel verdwijnen, 1-0 voor FC Utrecht. Met dit doelpunt bereikte Duplan de persoonlijke mijlpaal van 25 competitiedoelpunten op de Nederlandse velden. 


De zesentwintigste: 28 januari 2013 FC Utrecht - Willem II 3-1 (0-0):

Duplan was er lange tijd uit na een operatie aan zijn knie. De wedstrijd tegen Willem II was pas de tweede wedstrijd na zijn operatie waarbij hij in de basis begon. De eerste helft van de wedstrijd tegen Willem II was matig. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft schroefde FC Utrecht de snelheid in het spel op. Dit had meteen succes. In de 48ste minuut gaf Duplan de assist bij de openingstreffer van Kali. In de 67ste minuut was Duplan zelf trefzeker. Uit een voorzet van Gerndt wist Duplan op wilskracht zijn tegenstander opzij te zetten. Op de grond liggend schoot hij de 2-0 hoog in het doel.


De zevenentwintigste: 30 maart 2013 FC Utrecht - VVV Venlo 2-1 (2-1):

Met Sparta scoorde Duplan al een keer tegen de Venlonaren, maar met FC Utrecht was hem dat voor deze wedstrijd nog niet gelukt. In de 5de minuut kreeg FC Utrecht een hoekschop. Toornstra wist de bal op het hoofd van Wuytens te krijgen. De kopbal van de belg spatte op de lat uiteen. Duplan was er als de kippen bij om de rebound vervolgens wel binnen te koppen. Ondanks de vroege voorprong werd het slechts een kleine 2-1 overwinning voor FC Utrecht. 


De achtentwintigste: 21 april 2013 FC Utrecht - NAC Breda 3-0 (2-0):

FC Utrecht had voor eigen publiek wat goed te maken. Een week eerder was de club met negen man met maar liefst 6-0 ondertuit gegaan tegen AZ. Tegen NAC kende FC Utrecht vervolgens een eenvoudige middag. Duplan mocht in zijn 150ste Eredivisiewedstrijd de aflsuitende treffer binnen schieten. In de 74ste minuut kreeg Duplan de bal uit een prima voorzet van debutant Van der Stoep. Al glijdend belandde de bal voor de derde keer die middag achter Rouwelaar. 


De negenentwintigstste: 29 november 2014 NAC Breda - FC Utrecht 1-5 (1-2):

Na 10 maanden revalidatie keert Duplan in het Rat Verlegh stadion terug op de Nederlandse velden. De vorige wedstrijd tegen Cambuur moest hij op de bank blijven, maar nu start hij in de basis. Hij heeft een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 1-5 overwinning. In de  blessuretijd van de eerste helft zorgt hij ervoor dat FC Utrecht met een 1-2 voorsprong gaat rusten. Een lange pass van Kum wordt doorgekopt door Boymans. De bal belandt voor de voeten van Duplan die hem laag met een stuit binnen schiet. Klik hier voor een reactie van Duplan na de wedstrijd en zijn doelpunt.


De dertigste: 20 december 2014 AZ - FC Utrecht 0-3 (0-3):

In de elfde minuut krijgt FC Utrecht een vrije trap aan de rechterkant van het veld op de helft van AZ. Tommy Oar slingert met links de bal het strafschopgebied in. Duplan springt boven iedereen uit en kopt de bal achter AZ doelman Esteban en opent daarmee de score. Klik hier voor een video van het doelpunt. 


De eenendertigste: 20 december 2014 AZ - FC Utrecht 0-3 (0-3):

Voor Duplan is één doelpunt in Almaar niet genoeg. In de 28ste minuut geeft de opgekomen Markiet de bal aan de rechterkant van het veld af aan Rubin. De Amerikaan stoomt op en maakt een paar mooie bewegingen. Vervolgens geeft hij de bal laag voor. Met de rug naar het doel neem Duplan aan en draait naar rechts. Het schot dat volgt is laag en gaat naar de lange hoek. Via de paal belandt de bal voor de tweede keer in het doel. Klik hier voor een video van het doelpunt. 


De tweeëndertigste: 25 januari 2015 FC Groningen - FC Utrecht 2-2 (1-1):

In de 33ste minuut krijgt FC Utrecht een hoekschop. Ayoub geeft de bal voor. Willem Janssen maait over de bal heen. Hierdoor komt de bal bij Duplan. Duplan krijgt de bal op de borst en half op de hand. Maar de scheidsrechter laat terecht doorspelen aangezien de Fransman met zijn hand geen beweging naar de bal maakt. Duplan bedenkt zich geen moment en schiet de bal hoog in het doel. Hierdoor komt FC Utrecht op 1-1. Klik hier voor een video van het doelpunt. 


De drieendertigste: 8 maart 2015 FC Utrecht - AZ Alkmaar 6-2 (3-0):

In de 89ste minuut vertrok Kum aan de rechterkant van het veld. In het strafschopgebied gaat hij een een-twee aan met Duplan om vervolgens de bal hoog voor te geven. De bal komt bij Ayoub. Die haalt uit en Duplan weet de bal nog net met zijn tenen aan te raken en zo de 6-2 te maken. Klik hier voor een video van het doelpunt.


De vierendertigste: 14 maart 2015 Cambuur Leeuwarden - FC Utrecht 3-1 (2-1):

Bij dit doelpunt laat Duplan zijn snelheid zien. Een lange bal belandt in de 27ste minuut met een stuit bij Duplan. Hij weet net zijn voet tegen de bal te krijgen voordat een verdediger van Cambuur er tussen zit. De bal springt omhoog, maar Duplan weet de bal ondanks zijn snelheid met de borst te controleren en komt alleen voor de keeper te staan. Deze is kansloos op het harde schot van Duplan dat via de paal in het doel belandt. Klik hier voor een video van het doelpunt.

 

De vijfendertigste: 20 maart 2015 FC Utrecht - NAC Breda 3-4 (1-1):

Dit doelpunt betekende de derde wedstrijd op rij waarin Duplan scoorde. In de 32 ste minuut neemt verdediger Kum de bal aan op de rechterkant van het veld en tikt hem door. De bal belandt tussen drie spelers van NAC, maar geen van allen pakt de bal. De bal belandt vervolgens bij Haller. Hij schermt de bal vervolgens af en ziet Duplan een sprint trekken in de richting van het doel. Met een hakje vind de ene Fransman de ander. Duplan neemt de bal het strafschopgebied in met een laag schot laat hij NAC keeper ten Rouwelaar kansloos, 1-1. Klik hier voor een video van het doelpunt.