MultiTrans

De Nederlandse competitiedoelpunten van Duplan deel 4

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

duplan ado1

Foto gemaakt door: Remco Hagenees

Edouard Duplan is vanaf 11 augustus 2006 te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. Die dag maakte Duplan namelijk zijn debuut voor RBC Roosendaal thuis tegen TOP Oss. Sinds die datum scoorde Duplan in competitieverband 7 keer voor RBC Roosendaal in de Jupiler League, 5 keer voor Sparta Rotterdam in de Eredivisie, 23 keer voor FC Utrecht en tot nu toe 5 keer voor ADO Den Haag. De Duplan Fansite heeft voor u deze 40 doelpunten op een rijtje gezet. Deze 40 doelpunten zal de Duplan Fansite in vier keer aan u voorleggen. In deel 4 de 5 competitiedoelpunten die Duplan tot nu toe scoorde voor ADO Den Haag.


De zesendertigste: 15 augustus 2015 FC Twente - ADO Den Haag 1-4 (1-2):

Duplan scoorde al eens eerder tegen FC Twente. Aan het eind van het seizoen 2012-2013 is het Duplan die met 2 doelpunten een belangrijke bijdrage levert aan het behalen van Europees voetbal door FC Utrecht. In de heenwedstrijd en in de thuiswedstrijd van de play-offs weet hij het net te vinden. Hierdoor wint FC Utrecht met 0-2 in Enschede en verliest het nipt met 2-1 in de Galgenwaard.Toen stond Boschker in het doel. Dit keer was het Marsman. Duplan speelde een prima wedstrijd en had met 2 assists al een belangrijke rol in het scoreverloop. In de 80ste minuut lukte het Duplan om ook zelf te scoren. Uit een hoge voorzet van Schaken kopte Duplan als de 'Flying Frenchman' de bal in het doel en scoorde zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

De zevenendertigste: 29 november 2015 FC Groningen - ADO Den Haag 2-1 (1-0):

Na 2 duels schorsing maakte Duplan tegen FC Groningen zijn rentree. Als koning van de assist begon hij aan het duel. In de 24ste minuut was het echter Duplan die de afmaker was. Uit een voorzet van Meijers wist de Fransman de bal binnen te koppen. Dit doelpunt was zijn 30ste doelpunt in de Eredivisie en zijn derde tegen FC Groningen. Klik hier voor een video van het doelpunt.

 

De achtendertigste: 1 mei 2016 ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-1 (0-0):

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen laat de assistkoning zien dat hij het scoren nog niet is verleerd. Dit keer was het Havenaar die de voorzet gaf. De hoge bal belandde in het strafschopgebied bij Korte. Deze legde de bal prima terug op de inkomende Duplan. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Duplan de bal vervolgens in het doel. Helaas was het niet het winnende doelpunt van de middag. Vlak voor tijd maakte Heracles Almelo nog gelijk. Klik hier voor een video van het doelpunt.

 

De negenendertigste: 22 oktober 2016 Roda JC - ADO Den Haag 1-1 (0-1)

Na een aantal wedstrijden op de nummer 10 positie te hebben gespeeld, mocht Duplan in Limburg weer op zijn vertrouwde vleugel spelen. Dit had meteen succes. In de 37ste minuut opende hij de score. Een schot van ploeggenoot Becker werd nog gekeerd door Roda doelman Van Leer. De bela belandde vervolgens voor de voeten van Duplan. De Fransman twijfelde geen moment en schoot met een halve volley de bal in het doel. Het was zijn tweede competitiedoelpunt tegen Roda JC. Voor FC Utrecht vond hij eerder het net tegen de Limburgers. Ook die wedstrijd eindigde toen in 1-1 (24-11-2010). Klik hier voor een video van de reactie van Duplan na de wedsrijd.

 

De veertigste: 19 november 2016 FC Groningen - ADO Den Haag 2-1 (1-1)

Duplan scoorde vorig seizoen zijn dertigste Eredivisiedoelpunt tegen FC Groningen. Ook dit keer wist hij een speciaal doelpunt te maken in de Euroborg. Dit keer zijn vertigste competitiedoelpunt op de Nederlandse velden. In de 42ste minuut kreeg Duplan de bal net buiten het strafschopgebied de bal voor zijn voeten. De bal belandde bij de Fransman doordat Groningen doelman Padt de bal weg bokste. Duplan liet de bal een keer stuiteren en haalde vervolgens prima uit en liet Padt kansloos. Hiermee zette hij de stand vlak voor rust weer op 1-1. Helaas leverde zijn doelpunt geen punten op voor ADO Den Haag. Net als vorig seizoen werd de eindstand 2-1 in het voordeel van de Groningers. Klik hier voor een video van het doelpunt.