MultiTrans

(Fan)vragen aan Edouard: editie december 2010

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het jaar 2010 is bijna voorbij. Een jaar waarin Edoaurd Duplan hoogte- en dieptepunten beleefde. Met Sparta Rotterdam degradeerde hij aan het einde vam het seizoen 2009-2010 naar de Jupiler League. Op 13 augustus nam de carrière van de Fransman een positieve wending en tekende hij een driejarig contract bij FC Utrecht. Inmiddels heeft Duplan ook zijn eerste stappen in het Europees voetbal gezet tegen tegenstanders als Liverpool, Celtic en Napoli. De Italianen schijnen zelfs vage interesse te hebben in Duplan. Kortom er zit een stijgende lijn in de carrière van de nieuwe nummer 7 van FC Utrecht.

Voor we het nieuwe jaar in gaan heeft de Duplan Fansite nog een aantal vragen gesteld aan Duplan. Deze keer gaan de vragen over zijn eerste doelpunten voor FC Utrecht, Paul de Lange, Hugo Borst en zijn boek, de poll en tenslotte over de interesse van Napoli.

 

1. Je eerste doelpunten voor FC Utrecht zijn binnen. In de Europa League, KNVB Beker en de Eredivisie heb je gescoord voor FC Utrecht. Welke vind je zelf de mooiste?
De mooiste van de vier was voor mij het doelpunt tegen Steaua, omdat het is een snelle handeling en het is het eerste doelpunt ooit gescoord door FC Utrecht in de poulefase van de Europa League.


2. In de achtste finales van de KNVB Beker wachtte FC Volendam met oud-ploeggenoot Paul de Lange. Heb je nog contact met hem en hoe kijk je terug op de tijd dat je met hem samen speelde bij RBC Roosendaal?
Ik heb geen contacten meer met Paul maar het is altijd leuk om elkaar te zien bij een wedstrijd, ik kijk met heel veel plezier terug naar mijn tijd bij RBC en ik zie mijn oud ploeggenoten heel graag.

 
3. Onlangs is het nieuwe boek van Hugo Borst verschenen, Waarom ik zo van Sparta hou. Heb je het boek zelf al gelezen?
Ja ik heb het boek gelezen.

 
4. Hugo Borst zet je in dat boek in één rij met Sparta legendes als Bok de Korver, Tonny van Ede en Ronald Lengkeek wanneer het gaat om de trots om het Sparta shirt te dragen. Vind jij dat terecht?
Ik kan alleen zeggen dat ik het shirt van Sparta met heel veel trots heb gedragen, het is heel bijzonder om Spartaan te zijn.

 

5. Vorige week werd bekend dat Napoli vage interesse in je heeft. Hoe kijk je hier zelf tegenaan?
Het is altijd leuk om te horen dat een grote club interesse heeft, maar er is ook heel weinig concreet, het houd me dus niet bezig.


6. Tenslotte, op je eigen fansite stond een tijdje een poll waarin aan bezoekers werd gevraagd of je het gaat maken bij FC Utrecht. Ruim 93% zei ja. Wat vind je van die uitslag?
Daar geloof ik zelf ook zwaar in. En wie weet, misschien is FC Utrecht ook niet mijn eindstation...