MultiTrans

Palmares Edouard Duplan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Grote prijzen zoals een Landskampioenschap of Europacup heeft Duplan in zijn carrière nog niet gewonnen. Prijzen heeft de 27-jarige Fransman ehter wel gewonnen. Vanaf vandaag zijn deze prijzen ook te vinden op de Duplan Fansite. In het menu "Statistieken" vindt u onder de knop "Duplan" nu ook de Palmares van de Fransman.

Zijn eerste tastbare prijzen won Duplan op 17-jarige leeftijd op het vijfde niveau van Frankrijk met Arcueil. Hij werd toen kampioen van zijn divisie en won daarnaast de afdelingsbeker. Zes jaar later tekent Duplan een contract bij RBC Roosendaal. In de voorbereiding op zijn eerste seizoen in Nederland doet hij met zijn nieuwe club mee aan twee vriendschappelijke toernooien. Zowel de Waaslandcup als het Spanjaardsgattoernooi worden door RBC Roosendaal gewonnen. Het zijn de voortekenen van een mooi seizoen voor de Roosendalers.

 

RBC Roosendaal doet lang mee om het kampioenschap in de Jupiler League, maar na de winterstop draait de ploeg een stuk minder en ziet uiteindelijk De Graafschap kampioen worden. Via de Play-offs lijkt de ploeg uit Roosendaal alsnog te promoveren, maar Excelsior is over twee wedstrijden net te sterk.

Duplan krijgt nog wel een klein troostprijsje. Hij wordt namelijk uitgeroepen tot beste speler van het seizoen en ontvangt hiervoor uit handen van de supportersvereniging van RBC Roosendaal de Wendel Fraser Bokaal. Eerdere winnaars waren onder andere Pierre van Hooijdonk en Henk Vos.

Bij Sparta en FC Utrecht werden tot nu toe geen prijzen behaald, maar bereikte Duplan wel de halve finale van de KNVB Beker en werd in de Europa League de groepsfase behaald. Winst in de Play-offs voor de Europa League zou de eerstvolgende prijs kunnen worden voor Duplan...