MultiTrans

Spannende week voor Duplan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Sparta Rotterdam trok onlangs twee nieuwe spelers aan. Dit zijn Bodul van Ajax en Denneboom van Twente. De komst van deze twee spelers zorgt ervoor dat er meer concurrentie is gekomen voor Edouard Duplan. Zowel Bodul als Denneboom zijn namelijk spelers voor de voorste linie net als Duplan. Aangezien scoren bij Sparta dit seizoen een probleem is zullen Denneboom en Bodul veel aan spelen toekomen. De vraag is welke spelers hierdoor op de bank belanden. De mogelijkheid is er dat dit Duplan wordt. Er zijn natuurlijk ook verschillende opstellingen mogelijk waarin Duplan in de basis kan starten.

De eerste mogelijkheid is 4-4-2. In de aanval spelen dan Denneboom en Bodul en als vooruitgeschoven middenvelder zou Duplan prima achter deze twee spitsen kunnen spelen. Met zijn snelheid kan hij namelijk voor extra gevaar zorgen en mooie één-tweetjes opzetten. Slachtoffer van deze opstelling zouden dan Poepon en John zijn.

De tweede mogelijkheid is 4-3-3. Wanneer trainer Adelaar voor deze opstelling kiest kan hij in de aanval alle kanten op met Duplan. Adelaar kan Duplan als linkervleugel gebruiken, achter de spits of zelfs in de spits. Het meest logische lijkt mij dat Duplan in een 4-3-3 opstelling gewoon op de linkervleugel speelt met naast hem Bodul en Denneboom. Mocht Adelaar toch kiezen voor John of Poepon kan Duplan altijd nog een linie naar achteren schuiven.

Kortom door de komst van Bodul en Denneboom naar Sparta, zijn er voor Duplan zowel gevaren als mogelijkheden ontstaan. Daarnaast is het altijd zo dat concurrentie spelers scherp houdt. Volgende week zullen we zien welke opstelling Adelaar uit zijn hoge hoed zal toveren voor de wedstrijd tegen RKC. Tot die tijd blijft het speculeren over de opstelling op de diverse fora's. Misschien tilt Adelaar dit weekend al een tipje van de sluier op in de oefenwedstrijd tegen de Koninklijke HFC Haarlem....