MultiTrans

Kees Kwakman over Edouard Duplan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kees_KwakmanKees Kwakman en Edouard Duplan kwamen in de voorbereiding van het seizoen 2006-2007 beide als nieuwe spelers aan bij RBC Roosendaal. Kwakman kwam van FC Volendam en Duplan van Clermont Foot Auvergne uit Frankrijk. Kwakman die bij NAC inmiddels op het middenveld speelt, speelde bij RBC Roosendaal centraal in de verdediging. Duplan begon bij RBC op de positie waar die nu ook speelt bij Sparta, rechts op de vleugel.

De Duplan Fansite heeft Kees Kwakman benaderd om zelf wat te vertellen over de tijd dat hij samen met Duplan speelde bij RBC Roosendaal en over Duplan zelf. Kees was gelukkig bereid om mee te werken. 

 

 

 

In het seizoen 2006-2007 kwamen jullie beide naar RBC Roosendaal. Jij kwam van Volendam en Duplan van Clermont. Trokken jullie als nieuwelingen ook naar elkaar toe?
We trokken veel met elkaar op ja. Ten eerste omdat we met z'n drieën (ook Kevin Diaz, nu Cambuur, trokken we veel mee op) heel dicht bij elkaar woonden en omdat we alle 3 alleen waren. Zodoende aten we vaak samen, speelde spelletjes of gingen de stad in.

 

Wat vind je van Edouard als persoon?
Er is een groot verschil tussen Edu binnen en buiten het veld. Binnen het veld wil hij winnen, mensen vermaken en kan hij slecht tegen zijn verlies (hij klaagt ook altijd tegen de scheids haha) en buiten het veld is hij heel relaxed, hij volgt het voetbal niet echt, houdt van muziek en de stad bezoeken en maakt zich verder niet zo druk om dingen. Soms kan je niet zo goed hoogte van hem krijgen, omdat hij geen prater is, maar ondanks dat kunnen we altijd goed met elkaar praten en lachen over alles. M'n vriendin, zoontje en ik kunnen hartstikke goed met hem opschieten dus dan moet je wel een aardige gozer zijn, haha.

 

Wat vind je van Edouard als voetballer?
Edu kan fantastisch voetballen, hij is snel, 2-benig, sterk aan de bal, bijna nooit geblesseerd en kan mensen passeren. Hij moet nog aan zijn rendement werken en soms verliest hij het overzicht een beetje, maar als hij wat extra traint aan z'n scorend vermogen zijn er bijna geen betere rechtsbuitens in de Eredivisie.

 

Spreek je Edouard nog wel eens?
We hebben bijna wekelijks contact, eten ook vaak bij elkaar. Soms spreek of zie ik hem ook weleens 2 weken of langer niet, maar het kan ook zo zijn dat we elkaar in 2 weken tijd 2x zien, het ligt net een beetje hoe dat uitkomt. We hoeven elkaar niet elke dag te spreken om goede vrienden te zijn.

 

Hoe vind je dat Edouard zich als voetballer heeft ontwikkeld?
Goed, al blijft het doodzonde van zijn blessure in z'n eerste wedstrijd tegen AZ. We waren met zo'n 6 man aanwezig bij die wedstrijd en hij begon echt fantastisch maar na die schop zag ik gelijk dat het mis was. Edu is geen aansteller dus er moest echt wat zijn. Als hij niet geblesseerd was geraakt, weet ik zeker dat Edu niet meer bij Sparta had gezeten nu. Maar desondanks denk ik dat hij deze zomer wel een stap gaat maken. Als Edu bij een beter team speelt komt dat zijn spel ten goede, hij kan moeiteloos mee op een hoger niveau.

 

Bij RBC was jij verdediger en Duplan aanvaller. Stonden jullie op de training vaak tegenover elkaar en wie won er dan de meeste duels?
We stonden niet echt vaak tegenover elkaar en als het wel zo was, was er nooit echt een winnaar al moet ik wel zeggen dat ik Edu genoeg keer gepoort heb. Hij kwam altijd met z'n benen wijd op me af en dan gaf ik een pass of een tikkie door z'n benen. Dat gebeurt hem nu ook nog best vaak in de wedstrijd, ik geloof thuis tegen PSV wel drie keer.

 

Hoe kijk je terug op het samenspel met Edouard bij RBC Roosendaal?
We speelden heel fijn samen, als linker centrale verdediger opende ik de bal bijna altijd blindelings op Edu. Met name het 1e jaar speelde hij fantastisch. Het 2e jaar duurde helaas heel kort, omdat hij al snel naar Sparta vertrok.


Dit seizoen eindigde beide ontmoetingen met Sparta en Duplan in een 2-2 gelijkspel. Hoe kijk je terug op die wedstrijden?
Thuis hadden wij moeten winnen, met name de 0-1 viel ongelukkig voor ons terwijl we veel beter waren.
Uit was het natuurlijk een dramatisch wedstrijd met al die plassen op dat veld. Die wedstrijd verdiende geen verliezer en dat gebeurde ook niet al was dat wel wat zuur voor ons.


Tenslotte, wat zou je langs deze weg nog tegen Edouard willen zeggen?
Ik hoop dat hij met Sparta zich veilig kan spelen en dat hij zelf nog een paar goals en assists maakt en wat mij betreft mag hij snel naar NAC komen haha.