MultiTrans

Enzio Boldewijn over Edouard Duplan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Boldewijn_halfEnzio Boldewijn is een nog relatief jonge speler in het eerste van FC Utrecht. De spits uit Almere speelt al wel even bij de jeugd en heeft door goede prestaties bij Jong FC Utrecht de aandacht op zich weten te richten. Hierdoor kan hij voorzichtig de stap maken naar het hoogste niveau en speelde hij dit seizoen ook een aantal wedstrijden in de Eredivisie. Ondanks dat hij nog niet zo lang samen speelt met Duplan, kende hij de Franse spits natuurlijk wel. In het gesprek blijkt de gretigheid van Boldewijn om zichzelf te ontwikkelen en een volgende stap te maken. Een aanstormend talent over een vaste waarde bij FC Utrecht.

 

Je zit nog niet zo lang bij de selectie. Wat wist je van Duplan?

"Ik kende hem van tv, en ik heb hem wel zien spelen natuurlijk. Maar verder niet persoonlijk".

 

 

Is je beeld van hem veranderd nu je hem meer ziet spelen?

"Nee, eigenlijk binnen het veld niet. Het is natuurlijk wel anders, want je leert hem ook kennen buiten het veld. Maar binnen het veld is het altijd iemand geweest die hard werkt, alles voor zijn team wil doen. Dat zag ik toen ook al, en nu nog steeds."

 

 

Je geeft al aan dat je hem ook buiten het veld hebt leren kennen. Is er een verschil tussen Duplan op het veld, en Duplan buiten het veld?

"Ja, hij is heel rustig. Als speler niet, maar buiten het veld wel. Hij is ook altijd in voor een grapje, ik vind hem een leuke man om mee te werken. We hebben ook veel contact, omdat we op dezelfde positie spelen. Hij praat dan met me, zegt me "kijk, dat kan je zo beter doen". Ik ben blij met die tips, ik kijk wel tegen hem op. Hij is toch al veel langer bezig dan ik."

 

 

Hij helpt jou dus ook echt verder?

"Ja, door tips te geven en ik kijk ook veel naar hem als hij speelt. Daar leer ik ook weer van."

 

 

En als je naar hem kijkt, wat zijn dan die typische dingen dat je zegt: Dát is Duplan?

"Die dribbels van hem, hij komt uit de gekste situaties met die dribbel." 

 

 

Jullie spelen op dezelfde positie, maar zijn wel heel andere type speler. Zie jij hem op dit moment als positieve concurrent, of als leermeester?

"Ik zie hem nog als leermeester, mijn niveau zit nog ver achter dat van hem. Hij speelt natuurlijk al langer op dat niveau en is een vaste waarde in het team. Dat hoop ik ooit ook te worden, dus op dit moment kan ik vooral veel van hem leren."

 

 

Zijn er ook dingen die jij hem al kan leren?

"Weet ik eigenlijk niet. Hij is ook al sterk aan de bal, het is niet iemand die je heel makkelijk van de bal af zet. Dat is iets wat wij wel gemeen hebben. Maar iets wat ik hem kan leren, dat denk ik nu nog niet."

 

 

Als laatste, hoeveel goals gaat hij nog maken dit seizoen?

"Ik denk, ja als we vaker tegen Ajax spelen, dan zou ie topscorer zijn geworden. Maar nu toch ook nog wel 5."

(Waarvan de eerste een dag later tegen AZ al kon worden bijgeschreven!, red)