MultiTrans

Rodney Sneijder over Edouard Duplan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rodney_SneijderRodney Sneijder speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Utrecht. Zijn opleiding kreeg hij bij Ajax, de club die het beste bij FC Utrecht weet boven te halen. Dit geldt ook voor Duplan, die tegen de Amsterdammers altijd net wat makkelijker weet te scoren. Een groot verschil dus, voor Sneijder, om de beladen wedstrijden dit seizoen vanuit Utrechts oogpunt mee te mogen maken.

Wat doet dat met je beeld van Duplan, en om te beginnen, hoe is dat beeld eigenlijk? Rodney vertelt...

 

 

 

Wanneer werd Duplan als speler voor jou voor het eerst zichtbaar?

Vorig jaar sowieso, zag ik hem wel spelen, toen vond ik al dat hij goed speelde. Maar het werd mij het meest duidelijk in de wedstrijd FC Utrecht - Ajax vorig jaar. Ik zat toen voor her eerst op de bank en Duplan scoorde twee keer. Daarmee verknalde hij eigenlijk mijn debuut. Want volgens mij, als we voor zouden komen, had de trainer me wel de kans gegeven. Maar hij schoot er twee in. Die wedstrijd speelde hij heel sterk.

 

En dat was voor jou einde wedstrijd...

Ja, dat was voor mij op dat moment minder. Voor Utrecht mooi natuurlijk, het was een dik verdiende overwinning. Ik begrijp dat het voor Utrecht een hele mooie middag was.

 

Wanneer leerde je de mens Duplan kennen?

Dit seizoen voor het eerst. Hij is echt een hele lieve sociale jongen. Je kan echt met hem lachen. Vaak dollen we een beetje met hem, omdat hij nog niet zo heel goed Nederlands spreekt. Of, hij praat het wel, maar met die franse tongval. En dat vindt hij ook wel mooi, hij waardeert dat wel.

 

Is jouw beeld van hem verandert sinds je met hem speelt hier?

Ja, dat beeld is zeker veranderd. Als je hem ziet spelen in wedstrijden, dan denk je wel, oké, het is een goede speler. Maar, op het moment dat je met diegene traint, dan kan je dat pas echt zeggen. Het is voor mij gewoon één van de betere hier, een hele goede speler.

 

Wat maakt dat, wat is nou typisch Duplan?

Dat stukje binnenom, buitenom, dat hij zowel binnenom kan passeren als buitenom. Dat hij ook heel erg balvast is, ook als er drie man staan weet hij eruit te komen  door zijn lichaam te gebruiken. En het grootste wapen van Edu is zijn dribbel. Hij heeft een hele goede dribbel.

 

Wat zijn dingen die jij van hem leert hier?

Van iedereen leer je wel wat. We verschillen wel van positie. Hij is rechtsbuiten, ik ben een middenvelder, dus zo niet echt... maar nogmaals, hij is een hele goede speler en ik kan zeker van hem leren. Hij loopt al jaren mee. Hij helpt de jonge jongens ook vaak.

 

En dan dit jaar, sta jij ineens in FC Utrecht, tegenover Ajax....

Ja, daar ben ik hem dankbaar voor. Vooral de laatste wedstrijd, waar hij echt sterk speelde. Die tweede goal was natuurlijk het hoogtepunt. Gewoon een fantastische goal en een mooie wedstrijd.

 

Tot slot, hoeveel gaat hij er nog scoren?

5 tot 8