MultiTrans

Adam Sarota over Edouard Duplan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Australiër Adam Sarota kwam in 2010 naar FC Utrecht. Van Australië naar Nederland betekende best een overgang voor de nu 23 jarige middenvelder. Een nieuw land, een nieuw team, en dus ook nieuwe teamgenoten. Één daarvan is natuurlijk Edouard Duplan, die ook zijn thuisland verliet om in Nederland te voetballen. Hoe is dat nou, om met Duplan samen te werken? Het enthousiaste verhaal van Adam Sarota:

 

Wanneer heb je Duplan voor het eerst ontmoet?

Dat was toen ik voor het eerst in Utrecht was, dus vorig jaar, toen ik hier mijn proef periode had. Hij was heel erg aardig en een leuke persoonlijkheid toen ik hem ontmoette, en dat is hij nog steeds. Dus mijn beeld van hem is ook niet veranderd. Hij is een goede jongen.

 

Zien jullie elkaar ook buiten het veld?

Ja, na de training ga ik vaak met Edu, Tommy (Oar), Michael (Zullo) en Johan (Martensson) kaarten. Dan gaan we naar een kleine coffee shop (die waar ze koffie serveren, niet de Nederlandse variant) en doen daar zo twee uur lang kaartspelletjes. Dus ja, dat zijn goede dingen.

 

Zie jij veel verschil tussen Duplan op en naast het veld?

Dat denk ik wel. Op het veld is hij strijdlustig. (Lachend) Soms als de scheidsrechter een verkeerde beslissing neemt, krijg je het gevoel dat Edu hem wil aanvallen. Maar dat is tijdens het voetbal. Hij wil gewoon heel graag winnen. Buiten het veld is hij heel erg aardig. Dat is denk ik wel goed, hij kan schakelen, veel strijdlust op het veld, en buiten het veld een hele aardige jongen.

 

Over op het veld gesproken, wat is de routine van Duplan voor een wedstrijd?

Dat weet ik niet zeker. Hij speelt veel met de bal. En hij is altijd bezig met zijn schoenen. Hij heeft vijf paar schoenen en weet nooit welke hij aan moet, of het nou voor training is, of voor een wedstrijd. Maar zijn routine, dat is denk ik toch vooral muziek luisteren en met de bal spelen voor een wedstrijd.

 

Jullie komen allebei uit het buitenland. Delen jullie ervaringen?

Zeker. Ik denk ook dat dit één van de redenen is waarom ik goed met hem kan praten, omdat hij ook niet hier vandaan komt. Hij spreekt heel goed Nederlands, dus als we gaan kaarten, mag hij altijd bestellen! Maar, ja, ik denk, omdat we allebei niet uit Nederland komen, we elkaar wel goed begrijpen, en dat is fijn. Maar eigenlijk, veel jongens in het team komen niet uit Nederland.

 

Helpt het jou dat hij langer in Nederland is dan jij?

Ja. Wanneer ik dingen wil weten over Nederland, en Utrecht specifiek, dan kan hij me helpen. Zoals bijvoorbeeld waar ik moet zijn om kleren te komen, of welke kapper, dat soort dingen. Dus ja, het helpt mij wel dat ik hem ken, hij kende de weg hier al.

 

Helpt hij jou ook in het voetbal, ondanks dat je op een andere positie speelt?

Hij is één van de oudere spelers en heeft veel meer ervaring. Als ik iets verkeerd doe, zegt hij: "je moet dit of dit eens proberen." Dat is prettig, want ik wil niet alles alleen doen, zonder dat iemand me helpt. Het is fijn als een meer ervaren speler kan helpen. Ik neem het ook van hem aan, als hij me iets zegt of me advies geeft, dan vat ik dat positief op. Voetbal draait om leren, en hij heeft veel meer ervaring.

 

Zijn er grappige verhalen die je met ons kan delen over Duplan?

Misschien dat hij wel wat beter zou mogen zijn met de kaartspellen die we spelen....

 

Dus jij wint altijd?

Ja, eigenlijk wel.

 

Wat doet dat met Duplan, als hij verliest met een kaartspel?

Dan reageert hij hetzelfde als in het veld. Hij houdt echt van winnen, dus als hij verliest vindt hij dat heel vervelend. En dat is goed, je voelt echt dat vuur van hem als je speelt. En daar lachen we wel om. Maar ja, als ik dan verlies doet hij hetzelfde, dus...

 

Laatste vraag dan: hoeveel goals gaat Duplan nog scoren?

Het zou beter gaan als we nog een keer tegen Ajax zouden
spelen... Dan scoort hij wel. Maar, ik denk dat hij er nog 7 of 8 gaat maken. Ik hoop 10, maar ik denk 7 of 8.