MultiTrans

Mark van der Maarel over Edouard Duplan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Mark van der Maarel

 

22-01-2013: Mark van der Maarel speelt sinds 2008 bij FC Utrecht. Inmiddels is hij een vaste waarde in het elftal van Jan Wouters. Tekenend is het enthousiasme en de werklust waarmee de rechtsback elke wedstrijd zowel verdedigend als aanvallend zijn bijdrage levert aan de teamprestatie van FC Utrecht. Tijd om eens te horen wat Mark te vertellen heeft over Edouard Duplan.

 

 

 

 

Mark, allereerst... zondag tegen Groningen, gevoelstemperatuur -10 en korte mouwen?

Ik heb er al meer opmerkingen over gehad. Het was wel even wennen in het begin, maar uiteindelijk ging het prima.

 

Dat was duidelijk, goed genoeg om met de verdiende drie
punten naar huis te gaan! Dan over naar het hoofdonderwerp van gesprek. Duplan.

Jij speelde al bij FC Utrecht toen Edu binnen kwam, hoe was hij toen?

Ik had een artikel in de VI gelezen en daarin stond hij bekend als de Franse filosoof. Maar persoonlijk moet je het gewoon even afwachten natuurlijk. Gelijk toen hij binnen kwam zat dat goed, je kan met hem praten, hij is intelligent en het is gewoon een hele goede jongen.

 

Jullie spelen vaak samen op rechts, hoe is jullie samenwerking?

De samenwerking gaat heel goed, ik probeer zoveel mogelijk te zorgen dat ik hem de bal mee geef, zodat hij er iets goeds mee kan doen. Dat kan hij en dan moet ik hem vooral zijn gang laten gaan en dan komt het eigenlijk altijd wel goed. Je hoeft hem niet teveel taken mee te geven. Hij kan ook zeker met een opdracht spelen, daar hebben we het ook wel over, maar het liefst wil hij vrij zijn, dan is hij op zijn best.

 

Edu is net terug van een blessure, dat zijn altijd moeilijke periode's, wat merken jullie aan hem?

Ik zie dat het aan hem vreet, hij zegt het niet echt maar je merkt het, bijvoorbeeld dat hij stiller is. Maar ik zag hem keihard werken om terug te komen en hij wil er zo snel mogelijk weer zijn. Hij was ook blij dat hij er tegen Ajax weer bij was. Dat ging hartstikke goed. We misten hem en zijn allemaal blij dat hij weer terug is.

 

Wat in zijn spel is nou typisch Duplan?

Er gebeurt altijd wat bij hem, hij is heel creatief, hij vindt altijd zijn weg naar de goal. Hij zorgt dat er beweging komt als dat nodig is, dus ja, hij kan altijd wel iets doen.

 

Zijn er nog mooie verhalen te vertellen?

Hij kan slecht tegen zijn verlies en wil altijd zijn gelijk halen en dat levert nog wel eens leuke, verhitte discussies op.