• RBC
  • Sparta
  • Utrecht

MultiTrans

Voorbeschouwing: FC Utrecht - Feyenoord en foto's van de training

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

       IMG_1512

FC Utrecht speelt morgen wederom een belangrijke thuiswedstrijd tegen een op papier zware tegenstander. Na Ajax, AZ en Twente is zondag in de Galgenwaard Feyenoord de tegenstander.

FC Utrecht kan wel weer een overwinning gebruiken, want na de 6-4 overwinning op Ajax werd alleen nog een puntje gepakt tegen ADO den Haag. Tegen FC Twente boekten de Utrechters vorige week thuis zelfs een flinke 2-6 nederlaag. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tegen Feyenoord in de Galgenwaard in een 0-4 overwinning voor de Rotterdammers. Fer, Leerdam, Biseswar en Wijnaldum waren die middag de doelpuntenmakers.

FC Utrecht moet echter niet te veel kijken naar het verleden, maar juist vooruit kijken. Ondanks de gevulde ziekenboeg moet de ploeg van Wouters er morgen gewoon staan. Gesteund door het eigen publiek, moet de ploeg de 3 punten in de Galgenwaard kunnen houden.

 

De vraag is alleen wie er daadwerkelijk morgen zullen spelen. De Duplan Fansite ging daarom vandaag naar de training om met eigen ogen te kunnen beoordelen wie er vermoedelijk tegen Feyenoord in de basis gaan starten.

Ondanks het missen van Wuytens, Schut, Gerndt, Mulenga en de Kogel (de laatste trainde apart van de groep), stonden er 23 spelers op het trainingsveld. Wouters had namelijk een flink aantal jeugdspelers bij de groep gehaald.

Tijdens de training werd de groep verdeeld in een A en een B team. Het A team bestond zo goed als zeker uit de spelers die morgen tegen Feyenoord zullen aantreden. Dus met Van Dijk, Bovenberg, Vorstermans, Nilsson, Bulthuis, Takagi, Martensson, Asare, Kali, Demouge en Duplan. In het B team speelden onder andere Sarota, Oar, Zullo, Lensky, Boldewijn, van der Maarel, Cummins, Fernandez en Sneijder.

Beide teams trainden eerst apart van elkaar waarna ze een partijtje tegen elkaar speelden die door een doelpunt van Demouge met 1-0 werd gewonnen door het basisteam. Vooral Duplan en Zullo vochten felle duels uit die allemaal werden gewonnen door de Fransman.

 

Nadat de officiële training was afgelopen bleven er nog een aantal spelers op het trainingsveld achter. De Kogel sprak ik nog even aan. Het leek er namelijk op dat De Kogel net als een aantal andere spelers van FC Utrecht inmiddels te vinden is op Twitter. De Kogel gaf echter verbaasd aan dat dit niet het geval is. Iemand anders doet zich dus als hem voor op dit nieuwe sociale medium. De Kogel gaf verder aan dat aankomende zondag nog te vroeg komt. Hij richt zich op de uitwedstrijd tegen FC Groningen

Sneijder en Kali oefenden na de training nog op het afmaken op het doel. Kali gaf voor en Sneijder maakte af. Takagi pingelde na de training met de bal over het halve trainingsveld. Duplan, Sarota en de Zweden Nilsson en Martensson speelden een spelletje hooghouden wat leidde tot veel hilariteit en lachende gezichten.

Laten we hopen dat er morgen na de wedstrijd ook veel lachende gezichten zijn bij de spelers en supporters van FC Utrecht en dat er na de wedstrijd eindelijk weer eens gesproken wordt over het mooie voetbal van de Utrechters.

 

Klik hier voor de foto's van de training.